Deze inhoud valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van De Telegraaf
In samenwerking met EasyToys

Seks is een kwestie van smaak: zo vind je de toy die bij jou past

Door Commerciële redactie

Of je nu single of bezet bent, seksspeeltjes kunnen een verrijking voor je seksleven zijn. Maar wat voor de één opwindend is, kan voor de ander een afknapper zijn. Niet zo gek dus dat er geen ‘super vibrator’ bestaat die je gegarandeerd tot een hoogtepunt brengt. Het blijft een kwestie van experimenteren (en dat is leuk!) maar er zijn wel een paar zaken waar je op kunt letten in jouw zoektocht naar jouw persoonlijke ‘Oohhh… YES!’-sex toy.

Vibrators zijn er in vele soorten maten. Van kleine, vibrerende eitjes in pastelkleuren tot het grotere werk met een krachtige motor en meerdere functies. Waar moet je beginnen in je zoektocht? Wij zetten het voor je op een rij.

De keuze is reuze

Er zijn heel veel seksspeeltjes op de markt, maar de vibrator is niet voor niks de best verkochte toy. In de praktijk wordt -ie nog weleens verward met een dildo, maar dat is echt iets anders: een vibrator trilt, een dildo niet. Als je één toy wil aanschaffen – of het nu is om samen of alleen van te genieten – en je twijfelt waar je moet beginnen, kies dan voor een vibrator. Want heb je die niet in je nachtkastje liggen, dan mis je een hoop plezier.

Vibrators kunnen soepel en glad zijn, groot of zo klein als een eitje, dik of dun, met een discrete look of juist fel gekleurd. Je kan ze perfect solo gebruiken, maar ook tijdens het voorspel of tijdens de seks. Het is handig om eerst te bepalen van welk soort stimulatie jij of je partner warmloopt. Veel vibrators richten zich op vaginale stimulatie en zijn ontworpen om in te brengen, maar je hebt ook exemplaren die zich specifiek op de clitoris of G-spot richten óf die speciaal zijn ontworpen voor anaal genot.

Vibrators zijn er in alle soorten en maten: groot, dik, dun of klein als een eitje (leuk voor op reis!)

Stimulatie via luchtdruk

Voor veel vrouwen is het de makkelijkste manier om tot een hoogtepunt te komen: stimulatie van de clitoris. Speeltjes die zich speciaal daar op richten, zijn dan dus ideaal. Het effect van dit apparaatje is vergelijkbaar met het gevoel wat je normaal met je vingers of tijdens orale seks krijgt: leuk om alleen te doen, maar ook heel geschikt om met z’n tweeën te gebruiken.

Zin in een vluggertje? De Satisfyer Pro 2 is niet voor niets verkozen tot beste toy van het afgelopen jaar. Deze vibrator heeft elf verschillende luchtdrukstanden die jouw ogen gegarandeerd aan het rollen maken. Hij is muisstil – maar dat hoef jij niet te zijn! – en helemaal waterproof.

Toys met luchtdrukstimulatie (op de foto zie je de Womanizer Eco) zijn bij veel vrouwen favoriet.

Ontdek je plekje

Iets ingewikkelder om te ontdekken, maar als je ‘m eenmaal hebt gevonden, dan gaat er eigenlijk niks boven een G-spot orgasme. Er zijn allerlei speeltjes die je kunnen helpen op deze manier tot een hoogtepunt te komen. G-spot-vibrators hebben altijd een duidelijke kromming of bobbel, zodat het speeltje die plek goed kan stimuleren.

Overigens heb je ook vibrators die het beste van twee werelden combineren: de Womanizer Inside Out richt zich zowel op de clitoris met luchtdruk, als op de G-spot met vibraties. En ja, dat is zo intens als het klinkt: ben je eenmaal verwend met deze toy, dan wordt je eisenpakket voor alle speeltjes die hierna komen waarschijnlijk een stukje hoger.

Als je ‘m eenmaal hebt gevonden gaat er niks boven een G-spot orgasme: er zijn genoeg vibrators die je ‘een handje’ kunnen helpen.

Samen viben

Zoek je een vibrator die je als stel samen kunt gebruiken? Duo-vibrators zijn ongekend populair, en met een reden: je kunt ze – handsfree – dragen tijdens de seks. Leuk als je iets nieuws wil proberen of als je als vrouw bijvoorbeeld moeilijk klaarkomt. Je hoeft niet te stuntelen met losse speeltjes, want deze toy blijft gewoon op z’n plek zitten terwijl jullie bezig zijn.

Voor alle speeltjes geldt: experimenteer er vooral op los en neem je tijd om te ontdekken wat bij jou of jullie past. Zo kan het nog eens een hete nazomer worden…

Duo-vibrators (zoals de We-Vibe hier op de foto) kun je zowel als stel of solo gebruiken.
In samenwerking met EasyToys