Deze inhoud valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van De Telegraaf
In samenwerking met EasyToys

Kietelaars en tepelklemmen: hoe kinky ben jij in de slaapkamer?

Door Commerciële redactie

Praat jij weleens over sex toys, of hou je dat liever privé? En zou je jezelf als kinky omschrijven, of juist helemaal niet? We vroegen het jullie een tijdje geleden op onze socials.

Wat blijkt? Op een schaal van 1 tot 10 geven de meeste NSMBL-lezers zichzelf een 5 als het gaat om ‘kinky zijn’. Oftewel: we zien onszelf over het algemeen niet als heel erg preuts, maar ook niet als super-kinky.

Over sex toys is het merendeel vrij uitgesproken: één derde geeft aan dit onderwerp privé te vinden, terwijl twee derde aangeeft het een heerlijk gespreksonderwerp te vinden. En laten we eerlijk zijn: over toys praten kan natuurlijk met je bedpartner, maar óók met vriendinnen! Misschien nog wel leuker: zo leer je nog eens wat.

Uit je comfortzone

Vooropgesteld: of je nu van avontuur in en om de slaapkamer houdt of niet, er bestaan natuurlijk geen ‘goede’ antwoorden. Je seksleven is iets persoonlijks en unieks. Maar dat betekent niet dat het niet héél leuk kan zijn om af en toe wat nieuws te leren. Vind je jezelf medium kinky, maar ben je nieuwsgierig naar ‘meer’: ga dan vooral eens op onderzoek uit.

‘Uit je comfortzone’ stappen is extra spannend als het om seks gaat. Toch zijn spannende dingen zijn in de praktijk vaak érg leuk. Merk jij dat je liever niet met anderen over sex toys praat, maar er wél nieuwsgierig naar bent? Ga dan lekker in je eentje op onderzoek uit: kijk waar jij je comfortabel bij voelt.

Spelen met machtsverhoudingen

Zou je best wat meer kinky in de slaapkamer willen zijn, maar kom je qua inspiratie niet verder dan de Fifty Shades reeks? Sindsdien zijn we allemaal bekend met BDSM, maar tegelijkertijd is dat niet meer dan een verzamelnaam voor allerlei vormen van kinky seks, zoals bondage en SM. En je hoeft heus niet direct in een leren pak met een zweep tussen je tanden de slaapkamer te betreden.

Want hoewel pijn een rol speelt bij SM, draait het ook om onderlinge machtsverhoudingen. Daarmee spelen – door een onderdanige of juist dominante rol aan te nemen – kan heel bevrijdend zijn. Zeker als het een heel andere rol is dan die je in het dagelijks leven hebt! Ben je overdag een control freak? Dan kan het heel sexy zijn je in bed helemaal over te geven aan de ander. Kinky seks is voor veel mensen een fijne – en gezonde! – uitlaatklep.

Ontdek je wensen en grenzen

De gouden regel voor als je wil gaan experimenteren met SM: loop niet te hard van stapel. Begin klein, simpel en zacht! Een paar leuke toys om mee te beginnen zijn bijvoorbeeld tepelklemmen of een kietelaar om je bedpartner zachtjes mee te teasen. Maar je kunt ‘m ook gebruiken om wat harder te werk te gaan…

Ook leuk: schaf samen met je bedpartner een flogger aan: een zweepje waar je zachtjes mee kunt strelen, maar óók af en toe een tik mee uit kunt delen. Heel geschikt als je samen elkaars kinky wensen en grenzen wil leren kennen.

Wat je ook doet: neem kleine stapjes, zodat je langzaam leert waar je eigen grenzen liggen en waar je juist verder wil experimenteren. Want uiteindelijk zou seks maar om één ding moeten draaien: genot!

In samenwerking met EasyToys