Deze inhoud valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van De Telegraaf
In samenwerking met EasyToys

Zó vind jij je G-spot (en ja, dat is de moeite waard)

Door Commerciële redactie

Uit een onderzoekje op onze socials (‘hoe kom jij het beste klaar?’) onder Beautify-lezeressen bleek dat zo’n 88 procent klaarkomt door stimulatie van de clitoris. Slechts 12 procent gaf aan via de G-spot tot een orgasme te komen. Tijd voor wat meer aandacht voor deze ‘onontdekte’ hotspot.

Vooropgesteld: in jouw seksleven staan jouw wensen en fantasieën voorop, dus laat je nooit door iemand wijsmaken dat je bepaalde dingen ‘moet’ uitproberen als je er geen zin in hebt. Maar het kan wél heel leuk en spannend zijn om nieuwe dingen te ontdekken – eigenlijk net zoals in het gewone leven, dus.

Neem de tijd voor je G-spot

De G-spot is een goed voorbeeld van een plekje waar je eigenlijk even écht de tijd voor moet nemen. We hebben ‘m allemaal, maar bij de één is -ie gevoeliger dan bij de ander. Het is dus zeker niet raar als je ‘m niet kunt vinden. Elke G-spot is uniek!

Grote kans dat je G-spot de ene keer gevoeliger is dan de andere keer. Je G-spot is eigenlijk niks meer dan een stukje ribbelig, sponsachtig weefsel in je vagina, ongeveer 5 centimeter diep aan de kant van je buik. Pas als je opgewonden bent, zal stimulatie een lekker gevoel geven.

De juiste mood is cruciaal

Dat is meteen de reden dat veel vrouwen denken dat hun G-spot niet gevoelig is: het wordt meestal pas lekker als -ie zich met vocht vult. En dát gebeurt pas als je opgewonden bent. Dat is dus het ideale moment op eens op ontdekkingstocht te gaan.

De G-spot stimuleren kan op heel veel manieren, dus het is een kwestie van uitvinden wat goed bij je past. Het kan met de vingers van je bedpartner, maar ook met een penis of vibrator. Maar het loont de moeite: een G-spot orgasme voelt over het algemeen intenser en ‘dieper’ dan een orgasme via je clitoris.

Ahhh… ja!

Het avontuur stopt natuurlijk niet bij ‘ontdek je plekje’: heb je jouw G-spot eenmaal ontdekt, dan kun je eindeloos experimenteren (met of zonder partner!). Een G-spotvibrator is dan ideaal: door de speciale gebogen top vind je de gevoelige plek heel snel zonder dat je de vibrator hoeft te buigen.

Op de website van Easytoys vind je heel veel leuke toys en inspiratie om op je eigen seksuele ontdekkingsreis te gaan. Dus zolang het lenteweer en de terrasjes nog even op zich laten wachten: gordijnen dicht, kruip onder de lakens en geniet van wat me-time!

In samenwerking met EasyToys